Category: Aktivizmus

Adó 1 %

peri 1 % 2018

Hozzászólások kikapcsolva

Rendet! szatyorantológia – pályázati felhívás

rendet_kep

A független, pécsi Moiré Egyesület / Dióbél Kiadó vizuális, zenei és irodalmi munkákat vár 2018-ban megjelenő eklektikus szatyorantológiájába, műfaji megkötések nélkül, az alábbi terjedelmi korlátokkal:

szöveg: legfeljebb 10000 karakter
kép / festmény / print: legfeljebb 2 A/4 oldal
video: legfeljebb 5 perc
zene: legfeljebb 10 perc

A munkák a pályázó választása szerint papíralapon vagy digitálisan, pendriveon jelennek meg. A pályázat mindenkire nyitott. Az analóg és digitális tartalmakat rejtő szatyorkiadvány végleges összetételét a Dióbél szerkesztőbizottsága válogatja ki a beérkezett pályamunkák közül.

Az antológia a rend és a rendetlenség, a rendszer és a rendszertelenség fogalompárokat járja körül, a téma művészeti, antropológiai, természettudományos és filozófiai szempontú vizsgálatát tűzi ki célul, de a vizsgált fogalmak sportelméleti, gasztronómiai vagy mezőgazdasági vonatkozásainak feltárása elől sem zárkózik el.

Vajon hol húzhatók meg a szervezett struktúrák és a káosz határai? Lehet, hogy a rend csupán megismerő képességünk korlátoltságának rávetítése a környezetünkre? Vagy arról volna szó, hogy a káosz is egy magasabb szervezettségi fokú, számunkra áttekinthetetlen rendszer lenne? A kérdésekre adott válaszkísérleteket egy szatyorban találjuk majd.

***A pályázók a rendet@periszkopradio.hu címre küldött anyagokkal, a kívánt formátum megjelölésével pályázhatnak.***

***A pályázat beadási határideje 2017. december 31. 23:59***

Pécs, 2017. december 1.

A Dióbél Kiadó szerkesztői

Hozzászólások kikapcsolva

Pécsi szabadrádiós ankét

PECSI_SZABADRADIOS_ANKET-1c

 

2016. május 13. péntek, Szabadkikötő, Pécs

18h- kerekasztal Koszits Attila vezetésével

utána zenei programok

Hozzászólások kikapcsolva

ADÓ 1%

A bevallási időszak közeledtével kérünk minden szimpatizánst és támogatót, ha tudják, ajánlják fel az idén 10 éves Periszkópnak jövedelemadójuk 1%-át, hogy továbbra is zavartalanul folytathassuk a műsorszórást. Köszönjük.

Adószám: 18495535-1-02, Moiré Kulturális Egyesület (Pécs 7621, Apáca u. 17.)

Hozzászólások kikapcsolva

Új műsor: Közel-keleti hangmenhely!

A Periszkóp a menekültekkel való szolidaritásból és a sokszínűség iránti elhivatottságból szeptembertől minden nap egy óra autentikus közel-keleti népzenét (hétfő-péntek 10:00-11:00, szombat-vasárnap 16:00-17:00) és egy óra vegyes kortárs arab muzsikát sugároz (hétfő-péntek 11:00-12:00, szombat-vasárnap 15:00-16:00). Igyekszünk a lehető legtöbb etnikumot és szubkultúrát bemutatni. Az állományt folyamatosan bővítjük, érdemes rendszeresen belefülelni!
(A kép eredetije Ahmad Moualla szír festőművész munkája: www.ahmadmoualla.com)

Hozzászólások kikapcsolva