1.5 DEKA(de) – Tizenöt éves a pécsi elektronikus zenei élet

Vannak olyan anyagok, amiből másfél deka talán több is a soknál, és úgy néz ki, hogy ez a helyzet a helyi elektronikus zenei színtér múltjával is. Szeptember 30-án és október 1-jén áttekintő összefoglaló készül a Pécsi Est Caféban, az elmúlt 15 év szinte minden valamire való pécsi dj-jével és rég elfeledett zenéivel a középpontban.

Két estén át tartó tisztelgéssel emlékeznek a városi partikultúra meghatározó figurái a szebb napokat is megélt éjszakai életre. A szervezők által a legaktívabbnak és leginnovatívabbnak megítélt 10 év lesz terítéken, olyan hangzások is előkerülnek, amit talán csak 15 évvel ezelőtt hallott utoljára a nagyérdemű.

A felhozatal enyhén szólva eklektikus. Szinte minden 1995 óta megjelent elektonikai stílust képviseli valaki és meglepő társításokkal, az egyes dj-k nevéhez ma már kevéssé köthető irányzatokkal is találkozhatunk.

Csütörtök

shop (periszkop) dancehall, dub
youry (protonmonkz rec) minimal
pelo (fpt) downtempo, trip hop
bodoo (fpt) breaks, beats, nujazz
szab (carbothronic) breaks, house
t10 (pellerd massive) acid, techno, electro
mill (periszkop) techno
knives (protonmonkz) breakcore, jungle, dnb

Péntek

steiner (periszkop) ambient
foka x acid (batta dem) dub, digi dancehall
con (est cafe) bigbeat
sirmo (fpt) 2step, house, breaks
c0p (sub.fm) acid, techno
kecske (tesco disco) breaks
sowjet (destroy) electro
petya (carbothronic) dnb, jungle
czynky (pellerd massive) liquid funk

Belépő 500 HUF

Az esemény szervezői azonban nem csak zenével szeretnének emlékezni az dicsőséges időkre: 15gramm címen blogot inítottak, ahol szándékuk szerint a kérdéses időszak legjobb flyerei, plakátjai, fotói, videói, mixei kerülhetnek egy helyre.

Az esemény FB oldala.

(forrás ájlávpécs)