Szilveszteri köszöntő

Tisztelt Rádióhallgatók, Kedves Rádiós Barátaim, Kollégáim!

2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy új médiatörvényt,  ami számomra maga a csőd. Sok vita volt már erről, és megértem azt, hogy a társaság több mint 2/3-ának tökéletesen elege is van ebből és a különböző ellenreakcióinkból, demonstrációINKból. Mindenesetre azért köszönöm, hogy hellyel-közzel résztvettetek az új nemzeti rádiótanács, a szabad frekvencia napja, a kiáltvány aláírásában, terjesztésében. Aki nem látja még most sem, hogy mire megy ki a dolog és miért volt ez fontos, az azt hiszem már csak 1-jén fogja meglátni, ugyanis a törvényt aláírta Schmitt Pál közt. elnök, ma pedig a Közlöny szilveszteri különkiadásában kihirdetésre is került. A fentiekben is láttátok, hogy azt hiszem mindent megtettem azért, hogy ez ne így legyen.

Mindennek természetes folyományaként a Periszkóp Rádiót, mint eddig létező kisközösségi és online rádiót 2011. január 1-jén 0 órával felosz(la)tom. Az, ami most nálunk folyik, január 1-től törvénybe fog ütközni. Itt nincs 35% magyar zene, nincs közszolgálati  szemlélet, s nincs meg a minimális igény sem a rendre, a nemzeti kultúra gyöngyszemeinek konzerválására, és a legfontosabbat kihagytam: nincs meg a társadalom perifériáinak (etnikumok, “nyuggerek”, külföldiek, munkanélküliek, raszták stb)  kirekesztésére törekvő igény sem, és amíg én itt vagyok, addig nem is lesz.

Szóval a lényeg, hogy január 1. 0 órát követően FM tartományban Új Nemzeti Rádiótanács Rádiója (röviden: Nemzeti Rádió)  és online úton pedig ex-Periszkópként  avagy Nem-zeti Periszkóp Rádióként folytatjuk tovább. A Nemzeti Rádió legalább  100% százalékban magyar zenét ad, és automata jelleggel teszi mindezt, valami hasonló megosztásban hogy

hétfő: magyar zajzene ; kedd: magyar kortárszene ; szerda: magyar cigányzene ; csütörtök: magyar elektronikus zene ; péntek: magyar mulatószene ; szombat: magyar rock, metál, rap ; vasárnap: ?

A Nem-zeti Rádió (alternatív névjavaslatunk: Experiszkóp) marad ugyanaz, ami és addig, amíg lehet. Ha  már nem lehet, akkor lineárisból nemlineárisba váltunk (az ismét egy kiskapu), de az már tényleg a vicc netovábbja. Én nem értem,  hogy van az, hogy 2010-11 fordulóján itt tartunk!

Tehát 0 órától az éterben ne keressétek a Perit, és nem tudom ez meddig lesz így, remélem nem sokáig.

Köszönettel az elmúlt 5 évért!
Üdvözlet:
Balázs

Linkajánló: